Καταγραφή του σπουδαίου αρχαιολογικού «αποτυπώματος» του Δήμου Ερυμάνθου με σκοπό την αξιοποίηση και ανάδειξη του πλούτου της περιοχής, αλλά και μία σειρά από άλλα ζητήματα συζήτησαν ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τον Ερύμανθο», υποψήφιος Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής με την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αναστασία Κουμούση σε συνάντηση που είχαν.

Στη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε πως ο Δήμος Ερυμάνθου έχει σημαντικά αρχαιολογικά, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία τα οποία με την κατάλληλη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και με την ουσιαστική παρέμβαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων μπορούν να αναδειχτούν με σκοπό τη διατήρηση της ιστορίας του τόπου και της ενίσχυσης του τουρισμού στην περιοχή.

«Πρωταρχικό μας μέλημα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, είναι η μελέτη, η   προστασία και η περαιτέρω ανάδειξη ιστορικών, θρησκευτικών και αρχαιολογικών χώρων.
Η αξία τους είναι ανεκτίμητη και γι’ αυτό πρέπει να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, φροντίζοντας ωστόσο, να τα γνωρίσουμε κι εμείς οι ίδιοι.
Το μυκηναϊκό νεκροταφείο και ο οικισμός στη Χαλανδρίτσα, ο αρχαιολογικός χώρος της Τριταίας, ενετικά κάστρα, βυζαντινές μονές και άλλα πολλά είναι η κληρονομιά των προγόνων μας.
Αξιοποιώντας όλους αυτούς τους χώρους εν μέσω του φυσικού κάλλους συνδέουμε τον πολιτιστικό και οικολογικό τουρισμό διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο δίκτυο περιήγησης  που θα συμβάλει καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας», τόνισε ο κ. Μπαρής.